‹ Yad VashemHij is opgestaan! ›
Quizvraag van de week (24)
Gepubliceerd op 04-04-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Een strikvraag omdat er persoon stond en niet personen. Er zijn verschillende verschijningen van engelen rondom de paastijd. In het Oude Testament lezen we van de Doodsengel die op Pesach alle huizen langsging, in het Nieuwe Testament lezen we in de diverse evangeliën dat de twee Maria's het graf bezochten en daar een engel zagen. Maar altijd betrof het meerdere personen. De enige vermelding van een verschijning van een engel aan één persoon tijdens Pasen is die van Petrus in Handelingen 12:4.

De vraag van deze week:

David was een echte vrouwenliefhebber en in de loop der jaren trouwde hij met verschillende. Zijn vele escapades brachten zelfs in de hedendaagse tijd nog een Israëlisch kabinet ten val. Onder al deze vrouwen was er één met wie hij nooit sex heeft gehad. Wie was deze vrouw en waar kwam ze vandaan en misschien weten jullie ook nog waarom hij geen sex met haar had.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin