‹ Yad VashemDe migratie van de ooievaar ›
Dissertatie: Koert van Bekkum
Gepubliceerd op 07-04-2010

De theoloog Koert van Bekkum, adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, is afgestudeerd met zijn proefschrift 'From Conquest to Coexistence' (Van verovering naar vreedzaam samenleven) over het Bijbelboek Jozua. Van Bekkum probeert niet de historiciteit van de in Jozua beschreven voorvallen onomstotelijk te bewijzen. Maar hij zet wel vraagtekens bij de gebruikelijke scepsis. Hij vindt dat de sceptici essentiële vragen uit de weg gaan. "Ik ben sceptisch over die scepsis", vat hij samen. En hij bepleit een hervatting van de 'dialoog' tussen archeologie en tekstwetenschap.

Zijn dissertatie is (tijdelijk?) hier te vinden: http://igitur-archive.library.uu.nl/theol/2010-0316-200305/Bekkum K van.pdf


Tags: Jozua, Online boeken
Gerelateerde onderwerpen: Jozua

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen