‹ Quizvraag van de week (25)Yad Vashem ›
Yad Vashem
Gepubliceerd op 11-04-2010

וְנָתַתִּ֨י לָהֶ֜ם בְּבֵיתִ֤י וּבְחֹֽומֹתַי֙ יָ֣ד וָשֵׁ֔ם טֹ֖וב מִבָּנִ֣ים וּמִבָּנֹ֑ות שֵׁ֤ם עֹולָם֙ אֶתֶּן־לֹ֔ו אֲשֶׁ֖ר לֹ֥א יִכָּרֵֽת׃

Ik zal hen ook in Mijn huis en binnen Mijn muren een plaats en een naam geven, beter dan der zonen en dan der dochteren; een eeuwigen naam zal Ik een ieder van hen geven, die niet uitgeroeid zal worden.

Jesaja 56: 5

De afgelopen dagen heb ik regelmatig foto's geplaatst van monumenten in Yad Vashem. Al deze monumenten zijn een herinnering aan de Holocaust. Maandag 12 april is het Jom Hasjoa en zullen overal in de  wereld verschillende herdenkingsplechtigheden gehouden. Daarnaast is er ook de traditionele ‘Mars der Levenden’.


Tags: Israël, Yad Vashem
Gerelateerde onderwerpen: Yad Vashem

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen