‹ The Abolition of ManYad Vashem ›
Jodenvervolging
Gepubliceerd op 15-04-2010

Wekelijks geef ik een overzicht van de christenvervolging zoals vermeld in de diverse kranten. Deze week een kort overzicht van Jodenvervolging en antisemitisme.

Van Nederlandse bodem Gretta Duisenberg die tijdens een bijeenkomst stelde dat "Israël slechts een tijdelijk verschijnsel is" en "dat geweld tegen Israël legitiem is". Dat de Hamas deze oproep serieus nam, blijkt uit de executie van 2 Palestijnen omdat ze banden zouden onderhouden met Israël.

Dat terreur tegen Israëliërs reëel is blijkt uit de oproep dat Israëliërs worden aangeraden om zo snel mogelijk de vakantieplaatsen in de Sinaï te verlaten.

Ook in Engeland is er weer eens een duidelijk staaltje van antisemitisme, daar de Advertising Standards Authority een toeristische folder verbied waar de Klaagmuur opstaat.

In België is een molotovcoctail tegen de toegangsdeur van de Anderlechtse synagoge in de Kliniekstraat geworpen.

Dit is slechts een tipje van de antisemitische sluier van de maand april. Uit de statistische cijfers blijkt dat het aantal incidenten tegen Joden vorig jaar verdubbelde, vooral in West-Europa en Canada. Zo waren er in 2008 ruim 559 gevallen van anti-Joodsgeweld, in 2009 ging het om 1129 gevallen.

We kunnen de Holocaust herdenken en om ons geweten te sussen regelmatig naar centra als Yad Vashem gaan,  maar wordt het niet hoog tijd om in actie te komen tegen deze nieuwe Jodenvervolging?


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech