‹ Yad VashemLand van Melk en Honing ›
Quizvraag van de week (26)
Gepubliceerd op 18-04-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

In Richt. 3:20ev lezen we het spannende verhaal dat de richter Ehud koning Eglon vermoordde in een koele kamer, in vers 24 blijkt uit de context dat deze kamer ook als toilet werd gebruikt.

De vraag van deze week:

Voor de feministische theologie is het onverteerbaar dat in de Bijbel het vaak de jongens of de ouders van jongen zijn  die hun aanstaande vrouw uitkiezen. Waarschijnlijk is het om die reden dat er een paar uitzonderingen in de Bijbel worden genoemd. Welke vrouwen waren feministisch genoeg om met deze oude gewoonte te breken en zelf hun echtgenoot kozen.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel