‹ Nederlandse helden (6)Wachters in Samaria ›
Quizvraag van de week (27)
Gepubliceerd op 25-04-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Blijkbaar was de vraag van vorige week vrij moeilijk, daar niemand een poging  heeft ondernomen. Toch was het antwoord zeer voor de hand liggend. Als eerste zien we Ruth (of anders haar schoonmoeder Naomi) die toch wel heel duidelijk maken dat Boaz met haar moet trouwen. Andere minder duidelijke voorbeelden dat een vrouw de man uitkiest zijn Tamar de schoondochter van Juda, die boos was dat Juda niet voor haar zorgde, zich als hoertje verkleed en haar schoonvader verleid (Gen 38). Tot slot is er de geschiedenis van Lot wiens dochters gemeenschap met hem hadden omdat "er niemand anders" zou zijn, technisch gesproken bleven zij de rest van hun leven dan ook als vrouw van Lot (Gen 19:33ev).

De vraag van deze week:

Raadsels zijn ontzettend leuk als je het antwoord weet, maar je kan chagrijnig worden als je niet achter de oplossing kan komen. In de Bijbel stelde iemand zo'n raadsel wat na een grote moordpartij uiteindelijk zelfs het leven van zijn vrouw kostte. Wie was deze persoon en wat was het raadsel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel