‹ Nederlandse helden (7)De ark van Noach opnieuw gevonden ›
Hottentotten in Israël
Gepubliceerd op 26-04-2010

Toen ik de laatste keer in Israël was heb ik heel veel foto's gemaakt van planten. Daaronder waren er ook een aantal die ik niet direct kon thuisbrengen, dat betekent dat ik nu druk bezig ben om deze te determineren. En na uren zoeken in allerlei flora's uit het Midden-Oosten blijkt dat je dan toch soms op het verkeerde been wordt gezet. Het blijkt dan om een uitheemse plant te gaan, die ooit ergens is geplant en vervolgens de omgeving overwoekert.

Hottentotvijg

De hottentotvijg (Carpobrotus edulis) is zo'n plant, komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en is sindsdien in veel Europese landen te zien. Het schijnt dat de vrucht, die lijkt op een vijg, eetbaar is maar erg taai.


Tags: Flora, Israël

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij