‹ ChristenvervolgingBiblioblogNED Top 30 ›
Oude en nieuwe hiërogliefen...
Gepubliceerd op 01-05-2010

In Israël in het Timnapark zijn een aantal schitterende hiërogliefen te zien. Helaas zijn een aantal door de eeuwen heen flink verweerd en alleen door goed te kijken op de juiste plaats kun je ze vinden. Toen ik daar dan ook in dit schitterende park was, wilde ik dan ook perse deze hiërogliefen zien. Mijn verbazing was dan ook groot dat ik een aantal moderne hiërogliefen zag.

Hieronder een inscriptie waarop farao Ramses III wordt afgebeeld, terwijl hij een offer aanbiedt aan de godin Hathor. De vertaling van de tekst eronder is "de aankomst van koninklijke huismeester Ramessesemperre". Deze laatste van de opzichter van de kopermijnen die daar waren.


Tags: Archeologie, Israël, Timna, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs