‹ Exodus...Kopermijnen ›
Quizvraag van de week (28)
Gepubliceerd op 02-05-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Inderdaad was het Simson die het raadsel "Spijze ging uit van den eter, en zoetigheid ging uit van den sterke." (Richt 14:14) opgaf tijdens zijn bruiloft aan de Filistijnen. Omdat deze niet achter het raadsel kon komen, ook omdat het in de strikte zin des woords geen raadsel was, zetten ze Simson's  kersverse vrouw onder druk, welk uiteindelijk het antwoord gaf. Simson, kwaad dat de Filistijnen op zo'n slinkse wijze de oplossing hadden ontfutseld geeft dat de gevleugelde worden "als jullie niet met mijn kalf hadden geploegd" (vs 18). Uiteindelijk houdt Simson zijn belofte en geeft de prijs van 30 kledingstukken, door eerst 30 Filistijnen uit te moordden. Dit en later het verwoesten van de korenvelden en wijngaarden (Richt 15:5) leidde ertoe dat de Filistijnen uit wraak zijn vrouw en schoonfamilie verbranden (vs 6). Overigens de naam van Simson's vrouw is niet bekend.

De vraag van deze week:

De lezers van mijn blog weten dat ik iedere week een overzicht geef van de hedendaagse christenvervolging. Ook in de Bijbel worden we hiervoor gewaarschuwd en worden er meldingen van gemaakt. In het boek Openbaring wordt de naam genoemd van een martelaar. Wie is deze martelaar en hoe stierf hij.


Tags: Bijbelquiz, Richteren
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken