‹ Ster van Bethlehem op PinksterenAls een tsjilper... ›
Kerken: Putten
Gepubliceerd op 22-05-2010

In onze serie kerken vandaag de Rooms Katholieke parochie te Putten. De eerste vermeldingen zijn toen het katholieke geloof in de 8ste eeuw werd verkondigt.  Later in de Middeleeuwen werd de kerk meermalen door oorlogsgeweld afgebroken en daarna weer opgebouwd.

Na de Middeleeuwen brak de tijd van de reformatie aan en werd de katholieke kerk meer en meer verdrukt door de felle calvinisten. De kerk werd later overgenomen door de gereformeerden, waardoor de katholieken geen eigen kerkgebouw meer hadden. In de vorige eeuw werd de kleine kapel van de Kelnarij omgebouwd en uitgebreid tot kerkgebouw met pastorie en in 1938 werd de huidige kerk gebouwd.

Echter tijdens de Tweede Wereldoorlog leed de parochie, net als alle andere kerken in Putten onder de gevolgen van de razzia op 1 en 2 oktober 1944, waarbij minstens 10 parochianen zijn afgevoerd.

Wie meer over de interessante geschiedenis wil lezen verwijs ik naar de website van de parochie.


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel