‹ Als een tsjilper...Wat is Pinksteren ›
Quizvraag van de week (31)
Gepubliceerd op 23-05-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag van vorige week, of Paulus discipelen had, wekte nogal wat reacties uit. Edith stelde terecht dat in Handelingen nergens wordt gesproken over (het Griekse woord) "discipelen" in context met Paulus, terwijl de anderen er allemaal over eens waren dat discipelen gewoon "volgelingen" waren en dat oa. Timotheus dat was. Ik was op deze vraag gekomen, omdat een tijd geleden deze vraag werd gesteld aan de hand van Handelingen 9:25, wie nou de discipelen waren. Om een lang verhaal kort te maken, veel moderne vertalingen gaan ervan uit dat het ging om de discipelen van Saulus (cf. NBV), het leuke is dan dat Paulus, toen hij nog Saulus werd genoemd al volgelingen had.

De vraag van deze week:

In de Bijbel wordt gesproken over een persoon wiens zonen totale nietsnutten en leeglopers waren. En net zoals zoveel ouders deed dat deze persoon verdriet. Op een dag werd aan deze persoon verteld dat de zoons in de oorlog omgekomen waren, maar er was nog iets wat werd verteld en waarvan dit personage zo schrok dat hij/zij achterover van zijn/haar stoel viel en stierf. Over wie heb ik het en om welke gebeurtenis gaat het.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken