‹ ChristenvervolgingEin Akev ›
Bijbeltuin op school
Gepubliceerd op 28-05-2010

Bijbeltuinen vind je soms op de meest vreemde plekken, zo is er een te vinden in Veenendaal op een binnenplein van de Prot. Chr. Basisschool "Het Baken". Met veel liefde onderhouden door meester Sjors Dijk. Vandaag was ik uitgenodigd om eens langs te komen en te zien hoe schoolkinderen allerlei opdrachten mochten uitvoeren met betrekking op de vele planten en de Bijbel. Hieronder een korte fotoreportage.

In het begin werd uitgelegd wat de bedoeling was.

Daarna in de tuin, de Aloë was een trekker omdat deze zo heerlijk ruikt. Niet voor niets werd deze gebruikt bij het balsemen.

Vervolgens bij de wijnrank, waar al kleine druifjes in zaten. Als opdracht hoe snoei je zo'n plant.

De Palmboom, daar moet je een trap op om te zien hoe de bladeren er af werden gesneden in Bijbelse tijden, waar hij afgesneden was kun je allemaal kleine gaatjes zien, waardoor het water naar boven werd gezogen.

En het wordt pas echt leuk als je je eigen matzes mag maken in een echte ouderwetse oven (onder toeziend oog van meester Sjors).

Natuurlijk hoort daar vers fruit bij, zoals de Vijg. Maar wat blijkt is het geen vrucht, maar de bloem die je zit op te eten.

Tot slot nog even kijken op foto's hoe die mooie planten in het echt groeien.

Kortom, voor de kinderen een onvergetelijke middag en voor de meester Sjors een pluim voor al die uurtjes die hij in deze tuin heeft gewerkt.


Tags: Bijbeltuin, Flora

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin