‹ Een astrologische grap in de Bijbel?Daniël en het Jakobschaap ›
Vaticaan: Har Karkom is berg Sinaï
Gepubliceerd op 31-05-2010

In de Jerusalem Post staat een bericht dat Prof. Emmanuel Anati verwacht dat het Vaticaan zal erkennen dat de berg Sinaï niet in Egypte zou liggen, maar dat het om de berg Har Karkom zou gaan. Prof. Emmanuel Anati welke al in 2001 met deze theorie in zijn boek The Riddle of Mount Sinai – Archaeological Discoveries at Har Karkom op de proppen is gekomen.

PetrogliefHar Karkom is een gedeelte in het zuiden van de Makhtesh Ramon waar veel archeologische vondsten zijn gedaan, waaruit blijkt dat deze plek vaak werd bezocht in het verre verleden. Echter dat is niet voldoende om deze plek tot berg Sinaï te bestempelen. Als eerste als de Har Karkom de berg Sinaï was, dan was er geen noodzaak voor Mozes om naar Nebo af te reizen om het beloofde land te zien, vanaf de top van de Har Karkom had hij het ook kunnen zien. Ten tweede Paulus stelt in Gal 4:25 dat de berg ergens in Arabië is, deze tekst komt dan ook niet overeen met de stelling van Anati. Tot slot, deze plek is in contradictie dat Israël 40 jaar door de woestijn moest zwerven voordat ze het beloofde land konden binnengaan.


Tags: Archeologie, Pseudowetenschap, Woestijn
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Pseudowetenschap, Woestijn

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech