‹ Vaticaan: Har Karkom is berg SinaïZinkgaten ›
Daniël en het Jakobschaap
Gepubliceerd op 01-06-2010

Gisteren vertelde een kennis mij over het Jakobschaap en stelde de open vraag of deze misschien te maken had met de geit die in Daniël wordt genoemd.

In Daniël 8:8 is sprake van een 4-hoornige geitenbok. Meestal wordt alleen naar de geestelijke betekenis gekeken van deze Bijbelpassage. Maar het blijkt dat er schapen zijn met 4 hoorns, nl. de Jakobschaap. Dit dier dat nu vooral in Amerika en Engeland voorkomt blijkt volgens sommigen oorspronkelijk afkomstig te zijn uit Mesopotamië. Mocht dit inderdaad het geval te zijn, dan is het zeer goed mogelijk dat Daniël weet had van dit soort dieren en dat er niet sprake is van zomaar een fabeldier, maar dat een echte geitenbok als symbool stond. Nu kan men zeggen, dat een schaap geen geit is, maar deze twee soorten zijn biologisch nauw aan elkaar verbonden en het is mogelijk dat men vroeger een ander onderscheid maakte dan wij tegenwoordig.


Tags: Daniël, Fauna
Gerelateerde onderwerpen: Daniel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs