‹ MosterdVogelnesten ›
Quizvraag van de week (33)
Gepubliceerd op 06-06-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag van vorige week was schijnbaar lastig, daar verschillende antwoorden werden gegeven.  Sommigen haalden de situatie toen Daniël en zijn vrienden (Daniel 3) in de oven werden gegooid met vuurlopen, dit is incorrect daar het doel expliciet was dat ze verbrand zouden worden. Het zelfde zien we bij Jesaja 43:3 waar wordt gesproken van dóór het vuur gaan.

Aanduidingen zoals in Deut 18 en 2 Kon. 21:6 waar we lezen hoe koning Manasse van Juda zijn zoon door het vuur deed gaan als onderdeel van zijn vele occulte praktijken, moeten meer worden bezien als vuuroffers dan dat de kinderen over het vuur lopen.

Het antwoord is in Spreuken 6:28 waar we lezen "Zal iemand op kolen gaan, dat zijn voeten niet branden?" Sommigen zien vuurlopen als "occult" of "duivels" en halen vaak als bewijs de eerstgenoemde teksten aan, maar (bijna) nooit die uit Spreuken. Het is dan ook interessant dat vuurlopen ook wordt gepraktiseerd door oosters-orthodoxe christenen in delen van Griekenland (Anastenaria) en Bulgarije (Nestinarstvo).

De vraag van deze week:

In de Bijbel worden heel veel dieren genoemd en van sommigen worden allerlei leuke details gegeven. Van één zo'n dier wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij een muntstuk in zijn bek had. Welk dier was dat en waar in de Bijbel staat het?


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken