‹ Oxyrhynchus PapyriPapyrus ›
Paphos
Gepubliceerd op 09-06-2010

Ze reisden het hele eiland rond tot ze in Pafos kwamen.

Handelingen 13:6 (NBV)

Paulus en zijn reisgenoten scheepten zich in Pafos in om naar Perge in Pamfylië te reizen.

Handelingen 13:13 (NBV)

Paphos, (Grieks: Πάφος, Páfos) was de vroegere hoofdstad van Cyprus, gelegen in het zuidwesten van het eiland, aan de Middellandse Zee. In Handelingen lezen we dat Paulus hier heeft gepredikt en later het eiland vanuit de haven heeft verlaten richting Perge.

Haven Paphos

De stad was toegewijd aan de cultus van Aphrodite, welke volgens de legende op een rots vlakbij was geboren. Volgens een andere legende was één van de eerste heersers, Pygmalion, zo toegewijd aan de cultus van Aphrodite, dat hij het afgodsbeeld mee naar zijn paleis nam en het bewaarde in zijn bed. De geest van de godin kroop in het beeld en het kwam hierdoor tot leven. Pygmalion en zijn vrouw Galatea kregen twee kinderen, een zoon die ze Paphos noemden (waarvan de stad haar naam kreeg) en een dochter genaamd Metharme. De zoon van Paphos, Cinyras, welke zeer waarschijnlijk de man van Metharme was, wordt de eigenlijke stichter van de stad genoemd en richtte ter verering van de godin een grote tempel op.

Vandaag de dag zijn de beroemde koningsgraven een toeristische trekpleister.

Koningsgraven Paphos


Tags: Atlas, Cyprus, Handelingen, Paphos, Paulus, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Cyprus, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken