‹ PaphosGaza hulpgoederen ›
Papyrus
Gepubliceerd op 10-06-2010

Het papiergewas bij de stromen, aan de oevers der stromen, en al het gezaaide aan de stromen, zal verdrogen; het zal weggestoten worden, en niet [meer] zijn.

Jesaja 19:7

Papyrus (Cyperus papyrus) is één van de planten die je werkelijk voor bijna alles kan gebruiken. Niet alleen gebruikten de Egyptenaren deze rietsoort voor het maken van papier, maar ook om hun daken mee te bedekken en ze maakten er zelfs zeewaardige schepen van. Thor Heyerdahl bewees zelfs dat je met zo'n schip over de Atlantische oceaan kan varen naar de andere kant.

Nu had ik daar in het verleden al eens over geschreven, maar had tot voor kort geen goede foto's van deze schitterende plant. Door een stommiteit had ik de foto's die ik zelf ooit had gemaakt alleen bewaard in een hele lage resolutie. Een kennis van mij die in Ethiopië werkt wist mij te helpen aan een aantal zeer goede foto's.

Papyrus


Tags: Flora, Jesaja, Papyrus
Gerelateerde onderwerpen: Jesaja, Papyrus

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL