‹ MuizenLevend water ›
Quizvraag van de week (34)
Gepubliceerd op 13-06-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag van vorige week was inderdaad een vis, zoals we kunnen lezen in Mattheüs 17:27 waar Jezus opdracht geeft om, naar aanleiding van de vraag of belasting betaald moest worden, om te gaan vissen. En de eerste vis die ze zouden vangen zou een stater (een muntstuk met de waarde van ong. 4 drachmen) in zijn bek hebben.

De vraag van deze week:

Het is van alle tijden dat mensen tot afgoderij vervallen en dat een enkeling opstaat en weerstand bied. Zo is er een geschiedenis in de Bijbel die verhaalt dat iemand het opneemt tegen Baäl, omdat de mensen vonden dat hij zoveel lef had, gaf zijn vader hem een andere naam. Wie was deze persoon en wat betekent die tweede naam?


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen