‹ RomeinenfestivalNoach's ark voor de gelovigen ›
Balsport in de Bijbel
Gepubliceerd op 14-06-2010

Nu iedereen naar voetbal zit te kijken, hebben we eindelijk de kans om te laten zien dat balsport ook in de Bijbel voorkomt. De betreffende passage vinden we in Jesaja 22:15-19:

15 God, de HEER van de hemelse machten, zei tegen mij: ‘Ga naar Sebna, die beheerder van het paleis, en zeg: 16 “Wat komt u hier doen? Welke voorouders hebt u hier, dat u hier voor uzelf een graf hebt uitgehouwen?”’ (Sebna had namelijk hoog in de rotsen een laatste rustplaats voor zichzelf uitgehouwen.) 17 ‘“Met een krachtige worp zal de HEER u wegwerpen, hoe geweldig u ook bent. Hij pakt u op, 18 wikkelt u ineen tot een bal en werpt u naar een uitgestrekt land. Dáár zult u sterven, daarheen zullen uw praalwagens gaan. U bent een schande voor het huis van uw meester. 19 Daarom ontneem ik u uw ambt en beroof u van uw post.

Zoals we zien is het geen voetbal, maar een soort handbal wat wordt gespeeld.


Tags: Aan het woord, Jesaja, Sport
Gerelateerde onderwerpen: Jesaja, Sport

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin