‹ Lelies uit de tuinDe vuvuzela's van Gideon ›
Mijn Johannesbroodboom
Gepubliceerd op 18-06-2010

Het ontkiemen van zaden kan soms erg lang duren, zo had ik in maart een paar zaden van de Johannesbroodboom die ik uit Israël had meegenomen  gepoot. Het duurde ruim anderhalve maand voordat het eerste zaadje was ontkiemd. Nu weer een maand later is eindelijk het tweede zaadje ontkiemd. Het eerste "boompje" is flink gegroeid en is nu 7 cm hoog een heeft 4 blaadjes.

Johannesbroodboom (maand 2)

Mijn medeblogger Henk zal moeten erkennen, dat voor je aan zo'n project begint je echt visie moet hebben en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Het resultaat is dan ook dat ik nu een bos met Johannesbroodbomen heb. Omdat ik echt trots ben om mijn boompjes heb ik hieronder hun afstamming neergezet:

Taxonomische indeling

 • Rijk: Plantae (Planten)

  • Superdivisie: Spermatophyta

   • Divisie: Angiospermae

    • Klasse: Dicotyledoneae

     • Familie: Caesalpiniaceae


Tags: Flora, Johannesbroodboom, Tuin
Gerelateerde onderwerpen: Johannesbroodboom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij