‹ Kerken: RK LoenenCaesarea Philippi ›
Caesarea Philippi
Gepubliceerd op 23-06-2010

Caesarea Philippi was een plaats bij de bronnen van de Jordaan aan de zuidhelling van de Hermon en heette vroeger Paneas. Later werd het herbouwd door de tetrach Filippus en werd door hem Caesarea genoemd ter ere van Tiberias Caesar; nog later werd het door Agrippa II Neronias genoemd ter ere van Nero.

Tegenwoordig is de plaats een toeristische attractie vanwege het heiligdom van Pan wat daar aanwezig was. Loop je echter langs de Jordaan richting de bronnen een paar kilometer verderop dan kom je allerlei mooie plekjes tegen zoals deze oude brug, vermoedelijk uit de tijd van de kruisvaarders,  welke begroeid is met Venushaar (Adiantum capillus-veneris) en andere waterminnende planten.

Brug bij Caesarea Philippi

Brug bij Caesarea Philippi


Tags: Atlas, Caesarea Philippi, Flora, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Caesarea Philippi, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech