‹ ChristenvervolgingKerken: Stiftskirche Kleve ›
Caesarea Philippi
Gepubliceerd op 26-06-2010

In onze kleine mini-reeks over Caesarea Philippi vandaag over de grot van Pan. In Griekenland werd de verering van de Silvan Pan afgod altijd in connectie met grotten en spelonken gebracht. En de Griekse kolonisten in het gebied van Caesarea Philippi maakten dan ook snel na hun aankomst (3e eeuw v.Chr.) van deze grot een heiligdom voor hun favoriete godheid.  Zeer waarschijnlijk was de plaats van het heiligdom al eerder in gebruik als heiligdom voor de Kanaänitische vruchtbaarheidsgod Baäl. Temeer daar in een van de teksten boven de grot wordt gezegd dat Pan Baäl heeft onderworpen. Velen identificeren om die reden dan ook de plaats met die van Baäl-Hermon (Richt 3:3; 1 Kron 5:23) of Baäl-Gad (Jozua 11:17; 12:7; 13:5).

Grot van Pan


Tags: Archeologie, Atlas, Caesarea Philippi, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Atlas, Caesarea Philippi, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken