‹ VijgenboomBiblioblogNED Top 30 ›
Caesarea Philippi
Gepubliceerd op 30-06-2010

Als slot van onze miniserie over Caesarea Philippi vandaag nog een aantal foto's van de restanten van de verschillende schitterende gebouwen die daar vroeger waren. Oorzaken van verval waren, vanwege de strategische ligging, de kruistochten. In 635 n.C. kwam de stad onder beheer van de Islamitische troepen, veel bewoners trokken weg en slechts 14 van de 173 Byzantijnse gebouwen stonden nog overeind. Deze overige gebouwen werden in de loop der tijd of gesloopt of werden vernietigd door aardbevingen.

Caesarea Philippi

Caesarea Philippi

Caesarea Philippi


Tags: Archeologie, Caesarea Philippi, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Caesarea Philippi, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech