‹ Quizvraag van de week (37)Wijnruit ›
Problemen met druiven en olijven
Gepubliceerd op 04-07-2010

Hij is een wijnstok die onrijpe druiven afschudt, een olijfboom die zijn bloesems afstoot.

Job 15:33

Met deze hitte zit iedereen op een regenbuitje te wachten. De kans op een storm of onweersbui is groot. Voor landbouwers is zo'n regenbui belangrijk omdat de grond kurkdroog is. Toch zitten sommigen zoals de wijngaardeniers en olijftelers niet te wachten op zo'n storm. Want zoals al in Job wordt aangegeven, vallen de onrijpe druiven snel af en verliest de olijfboom bij het minste en geringste zijn bloesem. Dat betekent dat één zo'n storm de oogst van een heel jaar kan vernietigen.

Onrijpe druiven

Bloesem olijfboom


Tags: Boerenleven, Flora, Job, Olijfboom, Wijnstok
Gerelateerde onderwerpen: Olijfboom, Wijnstok

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken