‹ Syrische boogschutterCursussen Hebreeuws ›
De overspelige vrouw
Gepubliceerd op 06-07-2010

De godsdienstleraars en Farizeeërs brachten een vrouw bij Hem, die op overspel was betrapt. Zij duwden haar midden in de kring en zeiden: "Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt terwijl zij overspel pleegde. In de wet van Mozes staat dat wij zo'n vrouw moeten stenigen. Wat is Uw mening?" Zij waren erop uit Hem in de val te laten lopen. Dan zouden zij een reden hebben om Hem aan te klagen. Jezus ging op Zijn hurken zitten en schreef met Zijn vinger in het stof. Toen zij bleven aandringen, stond Hij op en zei: "Laat hij die zelf nooit zondigt, de eerste steen maar gooien!" Hij hurkte opnieuw en begon weer te schrijven. Na deze woorden dropen de mannen één voor één af, de leiders het eerst. Jezus bleef alleen met de vrouw achter. Hij stond op en vroeg: "Waar is iedereen? Heeft niemand u veroordeeld?" "Nee, Here", antwoordde zij. "Wel", zei Jezus, "Ik veroordeel u ook niet. Ga maar en doe vanaf nu geen slechte dingen meer."

Johannes 8:3-11 (Het Boek)

Het beeld van de ongelukkige vrouw die wordt gedood, de rondvliegende stenen, het speeksel dat van de baarden afdruipt en de waanzin in de ogen van de mensen om haar heen, kunnen niet worden afgedaan als een of andere natuurlijke afwijking.  De moordzucht is in hun ogen te lezen, iedereen dodend die tegen hun is.

Deze vrouw had Sakineh Ashtiani kunnen heten, veroordeelt door, cynisch genoeg,  een staat die een paar weken geleden officieel lid is geworden van de VN-commissie voor de rechten van de vrouw.

Horen we de westelijke staten die de VN sponsoren roepen? Horen we de meest pro-mensenrechtenpresident in de geschiedenis zijn veto uitspreken? Of wassen zij hun handen liever in onschuld? Of roepen ze als Pontius Pilatus "Ik ben onschuldig aan de dood van deze man vrouw. Zie het zelf maar op te lossen." (Mat. 27: 24), wij hebben het te druk met kruisen uit openbare gebouwen weg te halen, met de Iraanse vloot die naar Israël gaat, met de economische crisis...


Tags: Johannes, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken