‹ CitrusvruchtenSardis ›
IKEA pastoraat
Gepubliceerd op 12-07-2010

Een van de beste testcases voor een huwelijk is een verhuizing. Door de grote rotzooi en de vele dingen die tegen zitten ben je al gauw gestrest. Vandaag mocht ik meehelpen met zo'n verhuizing en het bleek al gauw dat enig pastoraat nodig was om afkoeling te krijgen vanwege de vele donderbuien en bliksemschichten aan het firmament.

Een van de dingen die neergezet moesten worden was zo'n schitterende kast van IKEA, waarvan de handleiding natuurlijk allang niet meer aanwezig was. De hele dag had meneer al lopen prutsen om deze kast in elkaar te zetten, terwijl mevrouw allerlei goedbedoelde aanwijzingen gaf om meneer in de juiste stemming te brengen.

Of de duvel er mee speelt, waren verschillende deuvels, je weet wel die houten pennen die de boel bij elkaar moeten houden, weg. Bovendien leek het of aan één kant de planken korter waren dan aan de andere kant. Tot slot moest, na een paar uur hard puzzelen, de massieve zijkanten nog met een paar lange schroeven worden vastgezet, om erachter te komen dat de schroeven in massief  karton vastzaten.

Op zo'n moment kom je erachter dat de spullen van IKEA gebouwd zijn voor duurzaamheid. We hebben het niet over de duurzaamheid van de kast, maar van het huwelijk. Want als je zo'n kast na een verhuizing voor een tweede keer in elkaar kan zetten, zonder dat hij uit elkaar valt en het zelfs mogelijk is om de kast "veilig" te vullen met boeken, dan weet je dat het huwelijk niet meer kapot kan, wat nog niet gezegd kan worden van de kast. Je weet dat je je niet meer op die kast laat jagen, je kunt zelfs gerust gaan zitten op een duurzame stoel van IKEA... en genietend van een koud pilsje wat 's ochtends al was klaargezet overpeinzend wat een goed doordacht systeem toch zo'n boekenkast van IKEA is en dat dankzij deze heilzame therapie al die boeken over een goed huwelijk nu weg kunnen, al was het alleen al om te voorkomen dat die kast door hun gewicht als een kaartenhuis alsnog in elkaar stort.


Tags: Humor

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken