‹ Comentario Bíblico del CVBMosterdzaad ›
Comentario Biblico del CVB (NL)
Gepubliceerd op 21-07-2010

Hierbij de vertaling van het vorige bericht:

Inleiding

Al dertig jaar werken wij, een groep bijbelgetrouwe christenen, aan een eigentijdse commentaar bij de bijbel, die van academisch verantwoord niveau is. Dit onder de naam CVB, de Nederlandse afkorting van Centro de Investigación Bíblica.

Vier steeds terugkerende elementen

Deze bijbelcommentaar verklaart elk bijbelgedeelte met behulp van vier steeds terugkerende elementen:

1. een woord-voor-woord vertaling van de grondtekst,

2. zeven Spaanse en zes anderstalige Bijbelvertalingen van dat bijbelgedeelte,

3. een uitvoerige verklaring van wat er in dat gedeelte gebeurt

4. diepgravende achtergrondartikelen over onderwerpen die in dat bijbelgedeelte belangrijk zijn

Doel van de Comentario Biblico del CVB

Ons doel bij het schrijven van de bijbelcommentaar is dat we gelovigen en hun voorgangers willen toerusten met kennis. De noodzaak van kennis is groot! Jesaja 56:11 gaat over herders die over het volk moeten waken, maar volslagen blind zijn en elk inzicht missen. In Hosea 4:6 staat “mijn volk gaat te gronde, door gebrek aan kennis”…

Proef

Omdat het versterken van gelovigen en hun voorgangers niet alleen voor Nederland geldt, hebben wij, bij wijze van proef, een deel van dit monumentale werk vertaald in het Spaans. Het gaat om de commentaar bij de bijbelboeken Ester, Ruth, Marcus, Lucas, Romeinen en Openbaring. Het gaat in totaal om circa  3.000 pagina’s tekst. Deze zijn niet in boekvorm verkrijgbaar. Alleen via de internetversie.

Als gedurende 2010 blijkt dat dit bij onze Spaanstalige broeders en zusters in een behoefte voorziet, vertalen we ook andere verschenen publicaties. We beginnen dan in 2011 met het vertalen van Genesis, Exodus, Jozua, Johannes en Hebreeën. Die zullen DV later dat jaar verschijnen.

Ondersteuning

Wij zijn Europeanen: onze verklaring wordt daardoor (eenzijdig) gestempeld. U kijkt mogelijk heel anders naar bepaalde door ons geschreven verklaringen van bijbelgedeelten. Wij hebben op twee manieren hierop geanticipeerd:

1. U kunt uw eigen op- en aanmerkingen bij de commentaar schrijven: we hebben een bijschrijffunctie gemaakt. Deze stelt u in staat bij elk bijbelgedeelte uw eigen kanttekeningen te plaatsen, daarin te zoeken en die te printen

2. U hebt de ruimte om met redactionele aanvullingen te komen, bij de door ons gegeven verklaring. In de applicatie hebben we een knop “Suggesties” ingebouwd, die u hiervoor kunt gebruiken. U kunt daarmee uw suggesties naar ons mailen.

U kunt de commentaar op deze twee manieren van uw eigen opmerkingen voorzien. U ondersteunt ons daarmee, omdat de commentaar daardoor breder wordt.

Website

De website www.comentariobiblicocvb.com geeft veel informatie over ons  project. Ook moet via deze website een gebruiksrecht worden gekocht op de Comentario Bíblico del CVB. Wilt u kennismaken met de Comentario Biblico del CVB? Ga naar www.comentariobiblicocvb.com en neem een gratis kennismakingsabonnement van twee maanden. Wilt u meteen een abonnement voor uzelf, of misschien voor de hele school? Dat is heel voordelig en kan via de genoemde website worden gekocht en per creditcard worden betaald.

Verzoek

U begrijpt dat wij vanuit Europa weinig adressen hebben van mensen aan wie we dit bericht zouden willen sturen. Vandaar ons verzoek: Wilt u deze mailing doorsturen aan uw relaties? Zo helpt u ons. Hartelijk dank daarvoor!

We hopen u als abonnee op onze Comentario Biblico del CVB te ontmoeten.

Dr. A. de Heer, director


Tags: Studiebijbel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken