‹ Comentario Biblico del CVB (NL)Christenvervolging ›
Mosterdzaad
Gepubliceerd op 22-07-2010

Het lijkt op een mosterdzaadje. Hoewel dat een heel klein zaadje is, wordt het toch een erg grote struik.

Markus 4:31

Van het weekend heb ik het zaad van de mosterd geoogst. Nadat ik in het voorjaar ongeveer 4 vierkante meter had ingezaaid en daarvan in de loop der tijd flink wat had uitgedund was er toch nog een behoorlijke hoeveelheid om te oogsten.

mosterdzaadIk weet niet hoe professionele bedrijven het doen. Maar bij mij was het met verdroogde stengel en al plukken en op een paar kranten leggen. Vervolgens kwam het "dorsen" door simpel de stengels met peulen fijn te wrijven, zodat de zaden op de krant kwamen, nadeel hiervan is dat ook een groot deel van de fijngewreven peulen meekwamen. Nadat ik dit een paar keer had gedaan goot ik  vervolgens de inhoud die op de kranten lag in een vergiet en door deze te bewegen boven een emmer vielen de zaden erdoor naar beneden. Al met al heb ik zo een voorraad gekregen van ruim 400 gram, terwijl ik slechts 50 gram had gezaaid. Te bedenken dat een groot deel van het zaad al op de grond was gevallen (door het warme weer was de mosterd eerder rijp dan ik had gedacht en onze kat het heerlijk vond om er door heen te rennen) denk ik dat als ik beter had opgelet er totaal ruim 800-900 gram aan zaad had kunnen winnen.

Een deel zal voor de consumptie zijn, maar het overgrote deel zal worden gegeven aan verschillende Bijbeltuinen zodat die het volgend jaar kunnen zaaien.

Mosterdbloem


Tags: Flora, Markus, Mosterd, Tuin
Gerelateerde onderwerpen: Markus, Mosterd

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel