‹ Quizvraag van de week (40)Christenvervolging ›
Dadels
Gepubliceerd op 27-07-2010

In den grijzen ouderdom zullen zij nog vruchten dragen; zij zullen vet en groen zijn.

Psalm 92:15

Als je zoals ik gek ben op Bijbelse planten dan verzin je soms de meest gekke dingen om eraan te komen. Waarbij het leukste is om ze uit zaad te kweken. Zo staat er in de vensterbank van de keuken een pot met zaden van een citrus. Maar laatst had ik gelezen dat je ook de pitten van Dadels goed ontkiemen. In de supermarkt zijn het die bruine mierzoete vruchten.

In ieder geval, het idee was geboren en bij de supermarkt die ook op de kleintjes let, kocht ik een zak dadels. Thuis had ik alles al klaargezet, want na het nuttigen van de dadels, moesten de pitten eerst nog 24 uur in lauw water weken (dan ontkiemen ze sneller) om vervolgens in een diepe pot te worden gezet waarvan het overtollig water kon weglopen. Nou had ik zo'n pot in de tuin, die zo groot was dat hij in een emmer gezet kon worden. maar goed 10 zaden passen daar wel in. Op de bewuste avond, gezellig bij de film pakte ik de dadels om erachter te komen dat ik een zakje overheerlijke dadels had gekocht zonder pitten!! Jullie snappen dat na deze vreselijke constatering ik eerst maar eens mijn verdriet heb weg gegeten aan die dadels.

Van het weekend nam mijn vrouw een zak dadels mee MET pitten, die ik gisteren heerlijk heb opgesnoept. De pitten zitten nu in een glas met lauw water te weken en morgen ga ik ze poten en dan maar afwachten.


Tags: Dadelpalm, Flora, Tuin
Gerelateerde onderwerpen: Dadelpalm

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech