‹ Romeinse vestingpoortQuizvraag van de week (41) ›
Netanya
Gepubliceerd op 31-07-2010

Een vriend van mij wil begin volgend jaar voor het eerst een reis gaan maken naar Israël en de afgelopen dagen hadden we al verschillende keren met elkaar gemaild wat nou de mooiste plekjes zijn. Nu is het zo dat als je met een groep gaat, je meestal alleen in toeristische gebieden komt en soms is het leuk om ook op plekken te komen waar wat minder toeristen zijn. De komende tijd wil ik dan ook verschillende plekken die hij wil gaan aandoen op mijn weblog behandelen.

Veel toeristen die Caesarea Maritima op het programma hebben staan en van hotel naar hotel hoppen overnachten in Netanya. Dit is een moderne stad die pas in 1928 werd gesticht en vernoemd naar de Joods-Amerikaanse filantroop Nathan Strauss. In de Bijbel zul je dan ook tevergeefs naar dit plaatsje zoeken en in de stad zelf zijn weinig historische dingen te zien, daarvoor moet je naar het nabijgelegen Amfitheater en het eerder genoemde Caesarea. Natuurlijk is vlak bij het strand het bekende Kikar ha'atsmaoet (plein van de onafhankelijkheid) te zien met zijn fonteinen.

Maar iedereen die bewust naar dit stadje gaat, doet dat vanwege zijn stranden. In de zomer zie je overdag hele gezinnen met een maandvoorraad aan voedsel en drinken op het strand verpozen, terwijl je als Nederlandse toerist dan denkt dat je achteraf toch wat meer water had moeten meenemen, gelukkig zijn er veel terrasjes waar je deze vergissing om te weinig water mee te nemen kan goed maken. Goldstar (גולדסטאר‎) is het nationale bier wat daar geschonken wordt en smaakt waarlijk niet slecht, helaas wordt het soms een beetje te lauw geserveerd.

Zoals ik al zei, het strand is de plek waar je naar toe moet, en 's avonds vlak voordat je weer terug gaat naar het hotel is het heerlijk om daar nog even rond te lopen en te genieten van een mooie zonsondergang.


Tags: Atlas, Israël, Netanya, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen