‹ Biblical Studies CarnivalIsraël vakantie ›
Caesarea aan Zee
Gepubliceerd op 01-08-2010

De vorige keer had ik beloofd dat de reis die mijn vriend begin volgend jaar gaat maken om die op mijn weblog te behandelen. Het is namelijk zo dat het onmogelijk is om in een land dat zo rijk is aan archeologische schatten alles te bezoeken. Een goede voorbereiding is dan ook verplicht, als je niet met een standaard groepsreis wil gaan. In Israël zijn veel groepsreizen georiënteerd op een religieus publiek, als je de verschillende archeologische plekken wil bezoeken  dan wordt het allemaal wat moeilijker. In deze reeks wil ik me dan ook richten op die zaken die je als groep niet altijd meemaakt.

Een van de plekken die veelal worden aangedaan is Caesarea aan Zee of beter Caesarea Maritima.

Caesarea Maritima is een stad die door de grote Herodes is gebouwd op de plaats van de Stratonstoren, tussen Joppe en Dora. Het had een prachtige haven en kreeg ter ere van keizer Augustus de naam Caesarea. Het was de residentie van de Romeinse procurator en garnizoen van zijn troepen. De meeste inwoners ervan waren Grieken. Echter de stad had één probleem: het had geen waterbronnen. Dus bedacht men om het dichtstbijzijnde water (uit de Karmel) aan te voeren via een aquaduct van enkele kilometers lang. Het is dan ook een goede start om 's ochtends als eerste hier naar toe te gaan  te genieten van dit schitterende bouwwerk welke aan het strand ligt.

Omdat als je er dicht langs loopt je constant door het mulle zand moet lopen is het heerlijk om vervolgens langs of door het water terug te lopen naar de parkeerplaats. En als je genoeg tijd hebt dan is een duik in het water aan te raden.  Hoewel de plaats op het toerisme is ingericht, adviseer ik om niet hier de maaltijd te nuttigen maar dat te doen in het historische stadje zelf.

Aquaduct Caesarea Maritima

Dat dit één van de mooiere plekken is aan de Middellandse Zee blijkt uit het feit dat veel bruiloften hier worden gevierd. En als buitenlandse bezoeker zul je zien dat dit soort bruiloften zeer uitbundig zijn. Met enig geluk ben je getuige van de choeppàh. Je zult zien dat volgens eeuwenoude traditie het toekomstige bruiloftspaar en glas met wijn drinken, welke aan het eind van de ceremonie (gepaard met vele redevoeringen) volgens gebruik kapot wordt gegooid. De moeite waard om erbij te blijven en te fotograferen.


Tags: Atlas, Caesarea Maritima, Feesten, Gezinsleven, Israël, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin