‹ Kerken: Laag-KeppelCaesarea aan Zee (2) ›
Gath, vondsten van een aardbeving
Gepubliceerd op 03-08-2010

In onze reeks hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël, is één van de plekken waar ik beslist naar toe zou gaan Tell es-Safi of Gath. Voor een compleet overzicht van deze reis, inclusief kaart zie hier.

Een van de redenen om daarnaar toe te gaan is het simpele feit dat daar een professioneel team bezig is om alles te onderzoeken. Op hun (on)officiële website, krijg je dan ook regelmatig het laatste nieuws te horen. Vaak met foto's en soms met een korte video.

Zo hadden ze een tijdje geleden al bekend gemaakt dat ze een Filistijnse tempel aan het opgraven waren en dat ze vondsten hadden gevonden dat deze door een aardbeving was getroffen. Verschillende dateringen die ze deden wees erop dat het wel eens de grote aardbeving kon zijn geweest die in Amos 1:1 werd genoemd. Ik laat even in het midden of deze conclusie correct is. Maar vandaag plaatste Aren Maeir op hun weblog onderstaand videofragment, welke aangeeft waarom ik deze archeologische plek zou willen bezoeken.


Tags: Aardbeving, Amos, Archeologie, Atlas, Gath, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Aardbeving, Archeologie, Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker