‹ Caesarea aan Zee (2)Kerken: Voorthuizen ›
Caesarea aan Zee (3)
Gepubliceerd op 05-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Caesarea Maritima is een plaats boordevol interessante dingen, de plaats was bekend vanwege zijn haven. En inderdaad als je je blik werpt naar de Middellandse Zee vanaf de oude boulevard en je ziet de golven vlak bij je breken dan krijg je het gevoel dat je bevind in de tijd van Paulus.

Helaas is dit een foute aanname, de boulevard is uit de tijd van de kruisvaarders en de historische gebouwen op de boulevard zijn een moskee en uitkijkposten. De haven uit de tijd dat Paulus in deze plaats vastzat is enkele tientallen meters landinwaarts en het enige wat nog herinnerd is een kleine vijver met omliggende gebouwen. Vermoedelijk werd Paulus in één van deze gebouwen vastgehouden (Hand. 25:4).

Een vorige keer had ik al gezegd dat je in dit stadje uitstekend kan eten en winkelen. Zo zijn er verschillende winkeltjes waar je naast de vele snuisterijtjes ook goede boeken kan kopen over het historische stadje. Restaurantjes zijn er ook in verschillende kwaliteit, mijn voorkeur gaat uit naar het restaurant aan de rechterkant van de boulevard (het is het meest linkse restaurant als je met je gezicht naar de zee kijkt, Port Cafe) , waar je buiten aan het water kan zitten. Het eten is er redelijk en het uitzicht formidabel.

Er is maar één nadeel, soms wil het geval dat een groep onder leiding van een gids rondom je tafel gaat staan en niet je eten gaat bespreken, maar de geschiedenis van deze plaats. Het enige wat je dan kan doen, is luisteren wat de gids te vertellen heeft en om te zorgen dat ze snel ergens anders gaan staan, de gids regelmatig verbeteren. Dit brengt me meteen op de selectie van een gids, er zijn een heleboel goede in Israël, maar veel reisorganisaties besparen hierop door een gepensioneerde dominee in te huren en het is jammer als je zo'n gids binnen een paar minuten drie of vier grove fouten hoort maken. Mijn advies is dan ook, check wie je gids is en of hij deskundig is.


Tags: Archeologie, Atlas, Caesarea Maritima, Handelingen, Israël, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin