‹ Caesarea aan Zee (3)Christenvervolging ›
Kerken: Voorthuizen
Gepubliceerd op 05-08-2010

Belofte maakt schuld, vorige week was ik in Voorthuizen en maakte foto's van de Hervormde Gemeente in Voorthuizen en raakte toen aan de praat met twee hoveniers. Ik vertelde hun dat ik regelmatig foto's van mooie kerken maakte en voor zover ik iets ervan weet er over schrijf. Ze wilden meteen weten wanneer en waar het artikeltje over hun kerk zou verschijnen.

Volgens hun website was het Odulphus die omstreeks het jaar 830 over de Veluwe trok en in Voorthuizen het evangelie verkondigde. Wanneer de kerk is gebouwd ben ik niet achtergekomen, maar de eerste hervormde dominee was een zekere Johannes Lontius die in 1594 aantrad. Wat mij bijzonder opviel was de schitterende oprijlaan met zijn bomen. Daarnaast is een blik in de schitterende tuin van de aanliggende pastorie zeker de moeite waard.

De kerkdiensten zijn zondag's om 9:30 en 18:45


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin