‹ BabymoordenLivius Nieuwsbrief (59) ›
Megiddo (2)
Gepubliceerd op 08-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Omdat Megiddo een vestingstad was werd aan de watervoorziening bijzonder veel aandacht besteed.  Buiten het stadje was een bron en via een 40 meter diepe schacht en een 70 meter lange tunnel werd deze bron met de stad verbonden op een zelfde manier als de tunnel van Hizkia, ze begonnen nl. aan 2 kanten te graven en op gehoor ging men naar elkaar toe. De bron werd zelf later bedekt zodat vijanden deze niet konden vinden. Vermoedelijk werd de tunnel en schacht ten tijde van Omri of Achab gebouwd.

In sommige reisgidsen wordt verteld dat deze tunnel was gemaakt om in geval van nood te kunnen ontsnappen, dit is onzin daar er geen opening aan de andere kant is. Bij een bezoek aan Megiddo hoort deze deze tunnel op het programma te staan.


Tags: Atlas, Megiddo, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel