‹ Een armband uit ZefatDe andere kant... ›
Megiddo (4)
Gepubliceerd op 11-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Beroemd zijn de stallen van Salomo, die je hier kan vinden. Berucht zijn de passages in 1 Kon 4:26 waar Salomo "veertig duizend paardenstallen" had terwijl in 2 Kron 9:25 slechts sprake is van "vier duizend paardenstallen". Vele theologen hebben zich hierover gebogen en in veel moderne vertalingen is deze tegenstelling geprobeerd weg te vertalen. Ik laat in het midden of het een schrijffout is, of dat er iets anders mee wordt bedoeld. Zeker is dat deze stallen in verschillende steden waren, waaronder Megiddo waar verschillende stallen waren welke ruimte boden voor ongeveer 450 tot 480 paarden. Dat het hier om stallen gaat, blijkt uit het feit dat er ook voederbakken zijn gevonden, daarnaast zijn in verschillende pilaren gaten gevonden die dienden om de paarden aan vast te binden.

Sommigen dateren de stallen een paar honderd jaar later en stellen dat deze tijdens het bewind van Achab en Izebel zijn gebouwd.


Tags: Atlas, Megiddo, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen