‹ Tell Kadesh gouden muntKandidaten gezocht voor De Grote Bijbelquiz 2010 ›
Perseïden
Gepubliceerd op 12-08-2010

Normaal ben ik rondom deze tijd al op vakantie, maar dit jaar zal ik de Perseïden-regen vanuit mijn tuin mogen bekijken. De Perseïden zijn brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle, die als vallende sterren naar beneden komen. De stofjes zijn niet groter dan zandkorrels en verbranden in de atmosfeer van de aarde. Die kleine brokjes steen vliegen zo hard door de dampkring van de aarde dat er een lichtflits te zien is. Het lichtspoor kan één tot zes seconde duren, met spectaculaire vallende sterren.

In de Bijbel worden vallende sterren verschillende keren genoemd. Zo lezen we in Richteren 5:22 "Van den hemel streden zij, de sterren uit haar loopplaatsen streden tegen Sisera." en in Openbaring 6:13 "En de sterren des hemels vielen op de aarde".

Voor hen die het fenomeen willen zien, morgen en overmorgen zijn de beste kansen.


Tags: Astronomie, Perseïden
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken