‹ JosephusAlexander de Grote (2) ›
Qumran
Gepubliceerd op 25-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Qumran is natuurlijk een must, al was het alleen omdat hier de beroemde Dode Zee-rollen zijn gevonden in de verschillende grotten. Onderstaand kaartje geeft een overzicht van de belangrijkste grotten.

Als je vanuit Jeruzalem richting de Dode Zee rijdt dan merk je dat je flink daalt, al is het alleen al de verschillende borden die de hoogte (of moet ik zeggen de diepte) aangeven. Als je dan bij Qumran komt dan zie je hoog boven je de rotsen en de eerste grotten zijn al vanaf de weg zichtbaar. De eerste gedachte die bij je opkomt, hoe is het mogelijk dat mensen bij die "onbereikbare" grotten zijn gekomen. De bezoeker moet niet denken dat er nog rollen te vinden zijn, in het nabije verleden zijn alle rotsen in dit gebied nagezocht en als je ze wilt zien dan moet je naar het museum in Jeruzalem. Qumran bezoek je dan ook voor het stadje dat daarboven is en de meest avontuurlijke manier is: klimmen.


Tags: Atlas, Dode Zee-rollen, Plaatsen, Qumran, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Dode Zee-rollen, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel