‹ Galbanum / VenkelQumran (2) ›
Quizvraag van de week (42)
Gepubliceerd op 29-08-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De  vakantievraag wat is op de foto afgebeeld en waar komt het in de Bijbel voor, bleek toch moeilijker dan ik dacht.

Het antwoord is een opengesneden vijg, en wat wij als vrucht zien is in werkelijkheid de vlezige bloeiwijze van de vijg. Wat we dus zien zijn de bloemen. De boom zelf wordt meermalen genoemd in de Bijbel, zoals in Gen 3:7 waar hij voor het eerst wordt genoemd.

De vraag van deze week:

Deze keer, hoop ik, een iets makkelijker vraag. Welke Oudtestamentische koning regeerde het langst over JudeaJuda.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Boeken algemeen