‹ Quizvraag van de week (42)Kolokwint ›
Qumran (2)
Gepubliceerd op 29-08-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Als je de archeologische plek Qumran bezoekt dan zul je merken dat hier een vroeger een klein stadje was, met verschillende mikvah's of rituele baden. Daarnaast is er een grote begraafplaats waar niet alleen mannen (men heeft lang aangenomen dat het een soort klooster was, waar alleen mannen leefden), maar ook vrouwen zijn begraven.

De plaats is vermoedelijk het Sechacha in Jozua 15:61, deze wordt nl. ook genoemd in de zogenaamde Koperrol en de waterwerken daarin beschreven komen overeen met die te Qumran.


Tags: Atlas, Plaatsen, Qumran, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken