‹ En GediElia's grot ›
Bahai tuinen
Gepubliceerd op 06-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Als je van tuinen houdt dan is de tempel van de Bahai en plek waar je kan genieten. Het Bahá’í geloof, waarvan verschillende heilige plaatsen in Israël te vinden zijn, ontstond in Perzië in het midden van de 19de eeuw, toen oprichter Mirza Husayn Ali, ook wel genoemd Bahá-u'lláh (Glorie van God) begon met het prediken. Vanwege zijn geloof werd de Bahá-u’lláh verbannen naar Israël, wat in die dagen gelijk stond aan verbanning. Hij is daar gestorven en zijn tombe, in Haifa, is tegenwoordig een van de belangrijkste heiligdommen. De 19 tuinen die naar het graf opstijgen zijn een genot voor het oog.

Bahai tuinen, Haifa


Tags: Atlas, Bahai, Haifa, Religies, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel