‹ Quizvraag van de week (43)Bahai tuinen ›
En Gedi
Gepubliceerd op 06-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Oases in de woestijn wekken altijd de bekoring van iedereen. Een van de mooiste oases in Israël is de "geitenbron" meer bekend onder En Gedi, welke vlakbij de Dode Zee ligt. Een gebied boordevol natuur, je ziet er klipdassen, ibexen en andere dieren. Je ziet schitterende bomen en planten, ondanks het feit dat een paar jaar geleden hier een brand is geweest.

En Gedi

En natuurlijk het allerbelangrijkste de verschillende vijvers en watervallen. En plek waar je heerlijk kunt zwemmen, hoewel het water erg koud is.

Synagoge, En Gedi

Maar er is meer, En Gedi heeft een oude geschiedenis. David vluchtte voor Saul hier naar toe, Salomo had hier zijn wijngaarden. Daarvoor leefden de Amorieten er en werd de oase Hazezon-Thamar ("snoeien van de palmen") genoemd, wat erop wijst dat hier eens palmen groeiden. Ten tijde van de Romeinen was het een centrum voor parfumerie en waren er allerlei zeldzame specerijen te vinden. Bij de belegering van Masada werd hier oa. water gehaald. Door deze constante bewoning zijn er ook verschillende oudheden te vinden. Zo is er een Romeins en een Israëlisch fort, een synagoge met schitterende mozaïeken.

Synagoge, En Gedi

Er is een Chalcolitische tempel. Zover ik heb begrepen kun je hier tegenwoordig ook met een busje komen, maar voor de avonturiers zonder hoogtevrees kun je er ook naar toe klimmen.

En Gedi


Tags: Atlas, En Gedi, Natuur, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Natuur, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen