‹ Jim TWest25.000 pagina's commentaar ›
Robinsonboog
Gepubliceerd op 07-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Als je Jeruzalem bezoekt dan is de klaagmuur een verplicht onderdeel. Aan de hand van de verschillende soorten stenen kun je zien uit welke periode ze stammen. In het rechtergedeelte van de klaagmuur is een uitstulping te zien die de Robinsonboog wordt genoemd, naar de archeoloog die in de 19de eeuw hier onderzoek deed. Deze boog is het laatste restant van een soort brug waarmee men in de tijd van Jezus op het tempelplein kon komen. Zie hier voor een situatieschets.

Robinsonboog, Jeruzalem


Tags: Atlas, Israël, Jeruzalem, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Jeruzalem, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel