‹ Israël bij nachtVia Dolorosa ›
Klaagmuur
Gepubliceerd op 08-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Iedereen die naar Jeruzalem gaat zal ook de klaagmuur bezoeken. De klaagmuur is het laatste zichtbare restant van de oorspronkelijke tempelmuur (althans het onderste gedeelte, te herkennen aan de grote stenen) en is om die reden dan ook het meest heilige voor de Joden. Om die reden is het meteen ook een gebied wat continue onder bewaking staat, want regelmatig lopen de spanningen hoog op.

Klaagmuur, Jeruzalem

Zoals vaker met joodse heiligdommen is het onderverdeeld in een gedeelte voor mannen (linkerkant) en een gedeelte voor vrouwen (rechterkant). Op bovenstaande foto zie je dat de Joden de mogelijkheid hebben om iets op papier te zetten en deze papiertjes worden dan in de spleten van de muur gestopt.

Klaagmuur, Jeruzalem


Tags: Atlas, Israël, Jeruzalem, Klaagmuur, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Jeruzalem, Klaagmuur, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech