‹ LeeuwenpoortChristenvervolging ›
Graven Kidronvallei
Gepubliceerd op 09-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

In de Kidron vallei zijn verschillende indrukwekkende graven, welke bijna volledig uit de rotsen zijn gehouwen. De tombe van Absalom heb ik al eens in het verleden besproken en sla die daarom gemakshalve over. De twee andere belangrijkste tombes worden het "graf van St. Jacobus" en het "graf van Zacharias" genoemd.

Graven Kidron vallei

De tombe aan de linkerkant is het traditionele "graf van St. Jacobus", in werkelijkheid was het de bijzettingsplaats voor de priesterlijke familie van Hezir uit de tweede eeuw voor Christus. We weten dit, omdat boven de ingang een moeilijk leesbare inscriptie is waarop vermeld staat dat het graf behoort aan "de zonen van Hezir". Mijn ervaring is om deze tombe niet te betreden, want de vloer is bedekt met menselijke uitwerpselen van de zonen van Silwan (het dorpje dat tegen de helling van de Olijfberg ligt).

De tombe aan de rechterkant met de piramide achtige top is het "graf van Zacharias" en markeert de opening van de dichtbij gelegen catacomben. De tombe zelf kun je niet bezoeken, omdat deze simpelweg een massief blok rots is. De naam heeft het gekregen van Zacharias, de vader van Johannes de Doper op basis van een vage legende.


Tags: Atlas, Jeruzalem, Kidron, Tombe, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Jeruzalem, Kidron, Tombe

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken