‹ De rand van het rijkGraven Kidronvallei ›
Leeuwenpoort
Gepubliceerd op 09-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Als men de staties wil volgen, gaat men door de Leeuwenpoort de Oude Stad binnen en komt men op de Via Dolorosa. Er zijn totaal 8 poorten, aan de oostkant de dichtgemetselde Gouden poort en de Leeuwenpoort, aan de noordkant de Herodespoort, de Damascuspoort en de Nieuwe poort, aan de westkant de Jaffapoort en zuidkant de Sionspoort en de Mestpoort.

Zoals gezegd via de Leeuwenpoort begint de pelgrim de kruisroute te volgen. Zijn naam kreeg hij vanwege de leeuwen op het front en werd gebouwd in de 16de eeuw voor sultan Suleiman. Bekender is zijn andere naam de St. Stefanus poort, omdat volgens de legende de diaken Stefanus hier in de buurt werd gestenigd (Hand. 7:58). De Griekse Orthodoxe Kerk volgde deze traditie en bouwde beneden in het Kidrondal aan de voet van deze poort de Stefanuskerk.


Tags: Israël, Jeruzalem, Poorten Jeruzalem, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Jeruzalem

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs