‹ Eenhoorn of wilde stierBliksem ›
Webterreur
Gepubliceerd op 15-09-2010

Daar kan ik me kwaad over maken, hackers die inbreken en vervolgens een site om zeep helpen. Vandaag was er weer eens zo'n aanval in Nederland, waarbij niet alleen veel christelijke sites niet meer bereikbaar waren, maar ook enkele wetenschappelijke sites. Alles bij elkaar meer dan 600 sites!!

Omdat het veel christelijke sites betreft zet ik het deze week onder het kopje "christenvervolging", temeer daar het om gerichte aanval van een islamitische groepering lijkt te gaan, maar dat is niet geheel terecht, zoals gezegd ook andere sites hebben te lijden onder deze terreur. Een van de webmasters reageerde als volgt: mijn site is op te vatten als een wetenschappelijke bibliotheek en je steekt geen bibliotheken in brand - punt uit. ... De wetenschappelijke wereld moet zich er bewust van zijn dat niet alleen klimaatwetenschappers worden gehacked, dat ook alfa's daarvan het slachtoffer kunnen zijn.

Ik hoop dan ook dat justitie haar taak oppakt en deze criminelen gaat vervolgen, hoewel ik gezien de stijging van dit soort aanvallen weinig hoop heb.

Update:

Ook de volgende sites maken melding hiervan:


Tags: Algemeen, Computers, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs