‹ Ne’ot KedumimTiberias ›
Quizvraag van de week (45)
Gepubliceerd op 19-09-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

In de Bijbel wordt tweemaal melding gemaakt van het verbranden van boeken. In het Nieuwe Testament lezen we in Hand 19:19 dat verschillende mensen die tot geloof waren gekomen alle boeken die ze hadden en te maken hadden met magie verbrand werden. De waarde van deze boeken was ettelijke tienduizenden euro's. De enige andere vermelding lezen we in Jeremia 36 waar Jehudi de boekrol die Jeremia had geschreven na steeds een paar kolommen (zeg een pagina) had gelezen met een pennenmesje van de boekrol afsneed en in het vuur gooide. Is de eerstgenoemde vermelding duidelijk een verootmoediging van de eigenaren en niet voor buitenstaanders bedoeld, de actie van Jehudi was duidelijk een provocatie om te laten zien wat de boodschap van Jeremia voor hem betekende.

De vraag van deze week:

Deze keer een cryptische vraag: welk vogeltje besneed haar zoon en waarom.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel