‹ Quizvraag van de week (45)Beth Shean: Samaritaanse Synagoge gevonden ›
Tiberias
Gepubliceerd op 19-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Tiberias is een plaats waar ik verschillende keren ben geweest en toch bijna geen foto's van heb gemaakt. Het is dan ook typisch een plaats waar je overnacht in een hotel om overdag naar de verschillende plekken in de buurt te gaan.

Is er dan niets te beleven in Tiberias. Er zijn verschillende archeologische opgravingen die zeker de moeite waard zijn en waarover ik nog een keer zal schrijven. Tiberias is een stadje met een uitgaansleven, als je daar in een hotel zit dan moet je beslist naar het centrum.

Zo is er een boulevard waar je heerlijk kan lopen. 's Avonds ze je aan de overkant de lichten van de verschillende kibbutzim. Omdat het een muzikale stad is, hoor je meestal wel ergens een orkest of een zanggroep Israëlische muziek maken.

Daarnaast is er een suq (markt) die op het eerste gezicht lijkt op een van die vele markten in Nederland om toeristen te trekken, allerlei sieraden, kleding en andere prullaria kun je kopen. Maar het is veel gemoedelijker en het is heerlijk er rond te lopen. Afdingen kan, maar gebeurd minder intensief als bv. in Jeruzalem. Heb je niet genoeg shekels dan worden dollars of euros ook geaccepteerd. Heb het zelfs meegemaakt, dat ze even geld gingen wisselen bij de buren.

Daarnaast heb je verschillende gezellige restaurantjes met terrasjes waar je goed kan eten. En dat het eten er goed is blijkt dat zelfs katten af en toe hier willen gaan eten.

Er is ook de mogelijkheid om met een boot het meer op te gaan, meestal zitten er wel een paar musici op de boot die allerlei liederen ten gehore brengen, terwijl je de mogelijkheid hebt om ondertussen wat te nuttigen.


Tags: Atlas, Israël, Tiberias, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen