‹ HomerChristenvervolging ›
Yom Kippur-oorlog
Gepubliceerd op 23-09-2010

Vorige week schreef ik over de grote Verzoendag, ook wel Yom Kippur genoemd. De bedoeling was om diezelfde dag ook nog wat te schrijven over de oorlog die in 1973 op deze dag begon en om die reden de Yom Kippur-oorlog wordt genoemd. Vanwege drukte mijnerzijds ben ik er niet meer aan toegekomen. Hieronder mijn aantekeningen, die ik in die periode heb gemaakt aan de hand van verschillende krantenartikelen.

Deze oorlog, welke duurde van 6 tot 22-24 oktober 1973 (afhankelijk van het oorlogsfront) tegen Israël, werd  begonnen door een coalitie van Egypte en Syrië, Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Sudan en Tunesië. De oorlog is genoemd naar de dag waarop de verrassingsaanval van Egypte en Syrië begon.

Aan Israëlische zijde werden 2.688 soldaten gedood en vielen er 7.250 gewonden. Daarnaast werden 400 tanks vernietigd en 600 tanks beschadigd en werden er 102 vliegtuigen neergehaald. Bij de agressors sneuvelden 23.500 tot 35.000 soldaten en waren er meer dan 55.000 gewonden. Daarnaast werden meer dan 2.250 tanks vernietigd en 432 vliegtuigen neergehaald.

Verloop oorlog


Tags: Feesten, Oorlog
Gerelateerde onderwerpen: Oorlog

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel